• شعار سال

پوستر

طی ماههای اخیر مصرف داروهای گیاهی در سیرجان نیز مانند سایر جاها بیشتر شده است. از سویی می‌بینیم پزشکان نیز بعضا به طب سنتی ایرانی گرایش نشان داده و با توجه به فواید آن و نیز با در نظر گرفتن عوارض ناشی از آن، گاهی آن را به بیماران تجویز می‌کنند.

برای آگاهی بیشتر در رابطه با طب سنتی و گیاهان دارویی و تخلف هایی که ممکن است در این زمینه سر بزند با  دکتر فیروزه پورحسینعلی؛ رییس اداره طب سنتی و مکمل غذایی دانشکده علوم پزشکی سیرجان چند پرسش مطرح کردیم از جمله اینکه بخشی از جامعه به سمت داروهای گیاهی و غیر شیمیایی میرود در حالیکه گفته می‌شود این داروها ناخواسته عوارض دیگری در بدن بوجود می‌آورند. توضیحات شما در این باره چیست که وی در پاسخ گفت: در ایران دانشکده‌های طب سنتی ایرانی در اکثر دانشگاه های علوم پزشکی بویژه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیش از  ١٠ سال است فعالیت خود را شروع کرده و به تربیت متخصصین طب سنتی ایرانی مشغول هستند. کارهای بالینی و تحقیقاتی ارزشمندی در زمینه طب سنتی ایرانی و اثربخشی داروهای گیاهی بر بیماری‌ها مطالعات انجام گردیده و بسیاری از پزشکان هم داروهای گیاهی که اثربخشی و عوارض آنها مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته تجویز می‌کنند. وی گفت: توصیه بنده این است که مصرف گیاهان دارویی تنها با تجویز پزشک متخصص طب سنتی صورت گیرد.

دکتر پورحسینعلی افزود: داروهای گیاهی در کنار فوایدشان،  قطعا دارای عوارضی هستند و استفاده نابجا و خود سرانه آنها می‌تواند برای بدن ضرر داشته باشد. به همین خاطر داروهای گیاهی در کنار داروهای طب رایج می‌تواند در معالجه بیماران به کار روند. از وی پرسیدیم با توجه به اینکه برخی مدعی اند داروی امام کاظم که در عطاری ها به فروش می رسد برای درمان کرونا مناسب است و آیا شما نیز چنین موردی را تایید می کنید؟ که وی گفت: در مورد داروی امام کاظم مطالعاتی در حال بررسی است که در صورت تایید از طریق وزارت بهداشت اعلام خواهد شد ولی تاکنون چنین چیزی اعلام نشده است. از رییس اداره طب سنتی دانشکده پزشکی پرسیدیم آیا نظارتی بر کار عطاری‌ها وجود دارد و کلا چه دیدگاهی در این رابطه دارید؟ وی پاسخ داد: اداره طب سنتی و مکمل دانشکده علوم پزشکی سیرجان حدود ٣ ماه است که در دانشکده پزشکی و مدیریت غذا و دارو راه اندازی گردیده و یکی از اهداف مهم آن هم نظارت بر عملکرد عطاری‌های موجود در سطح شهر  می‌باشد. در این مدت از  تجویز های ترکیبی و یا ناصحیح انجام شده در عطاری‌ها جلوگیری شده و طبعا با موارد تخلف که سلامت مردم عزیز را به خطر می‌اندازد، برخورد قانونی می شود. اصولا درمان بیماری‌ها با داروهای گیاهی صرفا بایستی تحت نظارت متخصصین طب سنتی ایرانی و یا همکاران پزشک دوره دیده در این نوع طب باشد نه خود عطاری ها و این خلاف مقررات است. بنابراین هر نوع تجویز  داروی گیاهی در عطاری‌ها جهت درمان بیماری‌ها مغایر دستورالعمل‌های ابلاغی وزارت بهداشت می‌باشد. دکتر فیروزه پورحسینعلی در پاسخ این سوال که شما خود به طب سنتی اعتقاد دارید یا خیر و مزایا و معایب این نوع طب چیست؟ گفت: طب سنتی ایرانی در کنار سایر تخصص‌ها در  درمان انواع بیماری‌ها می‌تواند به عنوان طب مکمل‌ در معالجه بیماران مفید باشد و قطعا اگر داروهای گیاهی روی آنها مطالعات بالینی انجام شده و نتایج مشخص و خوبی داشته باشند می‌توانند با عوارض کمتر از داروهای شیمیایی در بهبود بیماران به کار روند. وی افزود: در همین زمینه به زودی سلامتکده طب سنتی ایرانی زیر نظر سرکار خانم دکتر فاطمه هادیان‌؛ متخصص طب سنتی ایرانی و کارشناسان دوره دیده در کلینیک مرحوم حسینی تحت نظارت دانشکده علوم پزشکی راه اندازی می شود که در این صورت مردم خوب و فهیم شهرستان می‌توانند از خدمات درمانی و مشاوره‌ای این کلینیک استفاده نمایند

 

 

معاونت غذا و دارو. کلیه حقوق وب سایت محفوظ می باشد.

Template Design:Dima Group