• شعار سال

پوستر

دانستنی های مهم درخصوص تغذیه و روزه داری:

 

  • یکی از مشکلاتی که خیلی از افراد چاق از آن رنج می برند، اشتهای کاذب و یا بعبارتی خوردن بدون دلیل در طی روز بویژه در هنگام مشغله های فکری و کاری است.
  • ماه مبارک رمضان تمرین بسیار خوبی برای قطع نمودن حلقه اتصالی بین غذا و استرسهای کاری و فکری است، بشرطی که پس از افطار جبران غذای امساک شده و بلکه بیش از آن را دریافت ننمایید.
  • آهسته غذا خوردن و جویدن کامل آن و نیز دست کشیدن از خوردن غذا پیش از سیر شدن کامل مانند دیگر ماه‌های سال از اصول مهم غذا خوردن در ماه مبارک رمضان به حساب می‌آید.
  • مصرف غذا در وعده سحرگاه، افطار و شام بایستی بصورتی باشد که فرد هیچگاه احساس سیری کامل نکند.
  • در برنامه غذایی کودکان و نوجوانانی که برای اولین بار روزه می گیرند و همچنین سالمندان، استفاده از تمام گروه های غذایی (نان و غالت کامل، شیر و لبنیات کم چرب، میوه ها، سبزی ها، گوشت- حبوبات- مغزهای گیاهی) تاکید میشود.
  • غذاهای پر فیبر بخورید؛ زیرا نسبتا کم کالری بوده و از طرفی دارای ویتامین‌ها (ویتامین C و ویتامین‌های گروه B )و عناصر معدنی (آهن) هستند. همچنین به آرامی هضم شده و تدریجا جذب می‌شوند و این موضوع سبب می‌شود که فرد را برای مدت طولانی سیر نگه دارند.
  • از غذاهای دارای فیبر مناسب می‌توان به غلات و حبوبات، گندم سبوس دار، آرد سبوس دار و تقریبا تمام میوه‌ها آلو،آلوخشک، انجیر و…) و سبزیجات(کاهو ،هویج،اسفناج) اشاره نمود.
  • شیرینی جات مورد استفاده باید از شیرینی‌هایی باشند که در تهیه آن‌ها از شیر، عسل، شیره ی انگور و خرما استفاده شده است.
  • نظافت دهان و دندان را رعایت کنید و چند بار دندان های تان را مسواک بزنید.
  • داشتن فعالیت بدنی منظم بویژه پیاده روی منظم حداقل 30 دقیقه در روز و یک یا دوبار شنا در هفته،پس از افطار باعث خواهد شد کنترل وزن و دیگر شاخصهای متابولیک میسر گردد.
  • خوب است در کنار وعده ها به‌ویژه در وعده افطار کمی پودر رازیانه را با نبات در آب مخلوط کنید و بنوشید تا به گوارش بهتر خوراک کمک کند.( بجز بیماران دیابتی)

 

راه های پیشگیری از تشنگی:

  • اگر در ماه رمضان غذاهای ادویه‌دار گرم و خشک، غذاهای مولد صفرا، خوراک‌های چرب و سرخ‌کردنی بخورید، شک نکنید که طی روز تشنگی امان‌تان را می‌برد.
  • بهترین زمان برای نوشیدن آب کافی، یک ساعت بعد از افطار تا نیم ساعت قبل از مصرف غذای سحر می باشد.
  • برای کاهش تشنگی و عطش در ماه رمضان می‌توانید از شربت‌های رقیق و کم شیرین سرکه‌شیره، سکنجبین ، یا خاکشیر به همراه گلاب یا سایر عرقیات گیاهی شربت آبلیمو در وعده‌های سحری یا افطاری استفاده کنید.
  • نوشیدن کمی عرق کاسنی به تنهایی یا همراه با یک قاشق چای‌خوری تخم خرفه در وعده سحری هم برای کاهش تشنگی در طول روز به شما کمک می‌کند. توصیه می‌کنیم اگر خیلی تشنه می‌شوید، خوردن خورش‌های همراه با آلو و زرشک را در وعده سحری فراموش نکنید.
  • در طول ساعات روزه داری هم می‌توانید عطش خود را با بوییدن سیب گلاب، خیار یا لیمو، اسپری کردن گلاب خنک در فضای اتاق، شست‌وشوی سر و گردن و سینه با آب خنک و تنفس هوا و نسیم خنک که حرارت زاید قلب را کم می‌کند، کاهش دهید.

کليه حقوق مادي و معنوي اين سايت متعلق به اداره آمار و فن آوری اطلاعات دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي درماني سیرجان مي باشد.

Template Design:Dima Group